Open Trainingen

 

Sponsor OTC II

Zit de gewenste datum er niet bij? Klik hier om een bericht achter te laten. Wij informeren u wanneer er een nieuwe cursus wordt ingepland.  

Deze basiscursus stelt zich ten doel de cursist in twee dagen van intensief en interactief onderwijs, kennis, inzicht en vaardigheden omtrent de osteosynthesetechnieken van veel voorkomende fracturen bij te brengen met gebruik van intramedullaire osteosynthese, fixateur externe en plaatfixatie.
Historie, indicaties, conservatieve fractuurbehandeling, classificaties van fracturen en weke-delenletsels, de voor- en nadelen van het opboren van de mergholte, biologische en biomechanische aspecten van osteosyntheses, het normale en gestoorde proces van botgenezing en bespreking van per- en post-operatieve complicaties zijn onderdeel van het intensieve programma.

Naast voordrachten (kennisoverdracht) ligt het accent op interactief onderwijs (inzicht verkrijgen in diverse behandelingsaspecten) en workshops (vaardigheden). In de interactieve onderwijssessies worden bijvoorbeeld reële (poly)traumacasussen door de cursisten zelf opgelost in teamverband met daarbij op elke tien cursisten minimaal twee ervaren traumatologen.

Nog intensievere begeleiding is aanwezig tijdens de “hands on” workshops, waarbij onder andere het inbrengen van intramedullaire implantaten voor femur en tibia worden getraind. Er is een aparte workshop over het positioneren van de patiënt op de operatietafel.

Door wie

De traumacursus OTC wordt gegeven door ervaren en enthousiaste medisch specialisten waaronder orthopaedisch chirurgen, trauma chirurgen en SEH artsen. Daarbij worden bij de diverse workshops practische adviezen gegeven door gipsverbandmeesters uit diverse klinieken.

Voor wie

 AIOS chirurgie en orthopedie in het eerste t/m het derde jaar van de opleiding alsmede de AIOS urologie en  plastische chirurgie binnen de common trunk-fase.

Accreditatie

OTC II Operatieve fractuurbehandeling is geaccrediteerd bij de:

 • Nederlandse Nederlandse Vereniging voor Heelkunde (NVVH) met 16 punten;
 • AIOS Orthopedie.

Inhoud

De opleiding bestaat uit lezingen, workshops en demonstraties.

Basisprincipes

 • Fixateur externe
 • Intramedullaire fixatie
 • Schroeven en platen

Bovenste extremiteit

 • Humerusschacht fracturen
 • Proximale radius en ulna fracturen
 • Antebrachius fracturen
 • Distale radius fracturen

16

NVvH

Inhoud

De opleiding bestaat uit lezingen, workshops en demonstraties.

Onderste extremiteit

 • Proximale femur fracturen
 • Femurschacht fracturen
 • Crurisfracturen
 • Enkelfracturen
 • Heupfracturen

Afsluiting

 • Compartiment syndromen
 • Voorkomen van complicaties

Tijden

Dag 1:

Ontvangst vanaf 7:45 uur
8:15 – 17:15 uur
Aansluitend diner: 18:00 – 21:00 uur
Avondpresentatie: 21:00 – 22:00 uur

Spreker is nog onbekend

Dag 2:

Ontvangst vanaf 7:45 uur
8:00 – 17:00 uur

Kosten

€565,00 per persoon Vrijgesteld van BTW.
(€795,00 voor specialisten) 

Inclusief koffie, thee en frisdranken, versnaperingen, luxe lunch, cursusmateriaal en certificering.
Inclusief diner direct na afloop van de eerste cursusdag.

Emergency Medical School in Uden

De cursussen van OTC Nederland worden georganiseerd en gehouden op de locatie van Emergency Medical School in Uden. EMSchool beschikt over een eigen oefenlocatie met vijf les- en scenariolokalen. De leslokalen beschikken over de modernste faciliteiten zoals grote televisieschermen waarop de presentatie op groot formaat kan worden gepresenteerd. De leslokalen beschikken over fijne stoelen en verrijdbare tafels waardoor het leslokaal volledig aan de cursus kan worden aangepast. In onze gemeenschappelijke ruimte staat een luxe koffieapparaat met verschillende koffieproducten en een koelkast met frisdranken.

De locatie beschikt over een grote plenaire ruimte voor presentaties en het lesgeven in grote groepen.

Onze locatie is eenvoudig te bereiken met het Openbaar Vervoer. Wij beschikken echter over voldoende eigen parkeerplaatsen voor onze bezoekers.

Bekijk de routeplanner naar onze locatie.

Emergency Medical School
Loopkantstraat 2-E
5405 NB Uden

Lekker lunchen

Rond het middaguur wordt er voor de cursisten een lunch verzorgd met soep, luxe broodjes, warme broodjes, zuivel en fruit. Wij beschikken over een modern koffie apparaat met verse koffiebonen voor koffie, cappuccino en overige koffieproducten. En een koelkast met verschillende soorten frisdrank. Deze dranken zijn onbeperkt en de gehele cursusdag beschikbaar voor onze cursisten.

Heeft u speciale wensen? Eet u vegetarisch, volgt u een dieet of bent u ergens allergisch voor? Geef het door aan onze administratie medewerker zodat wij er rekening mee kunnen houden. 

Gezellig dineren

Direct na afloop van de cursus verzorgen wij een diner bij Van der Valk Hotel Nuland. Dit diner is inclusief om de eerste cursusdag op een informele wijze met elkaar af te sluiten. Van der Valk Hotel Nuland is op een paar minuten afstand rijden van onze locatie. Cursisten die met het Openbaar Vervoer reizen worden door onze organisatie naar het restaurant gebracht.

Heeft u speciale wensen?

Eet u vegetarisch, volgt u een dieet of bent u ergens allergisch voor? Geef het door aan onze administratie medewerker zodat wij er rekening mee kunnen houden. 

Van der Valk Hotel Nuland

Wij bieden onze cursisten de mogelijkheid om bij een meerdaagse cursus gebruik te maken van onze overnachtingsaanbieding bij Van der Valk Nuland. Dit hotel is gelegen op ongeveer 20 minuten van onze locatie. Naast een sfeervol restaurant beschikt dit hotel tevens over een Lounge-Cafe waar het gedurende de avond goed toeven is en waar u naast een drankje ook een eenvoudige maaltijd kunt nuttigen.

Comfort kamer

Ruime, sfeervol ingerichte tweepersoonskamers, voorzien van een eigentijds interieur. De kamers beschikken over moderne faciliteiten en hebben een luxe afwerking. De groots opgezette badkamer is voorzien van een ruime walk-in regenshower en beschikt over een apart toilet. Ook is de kamer voorzien van een royaal bureau, uitermate geschikt voor zakelijke gasten.

 • Twin bedden
 • Flat screen TV
 • Airconditioning
 • Koffie- en theefaciliteiten
 • Gratis Wi-Fi
 • Kluis geschikt voor laptop
 • Gratis parkeergelegenheid
 • Gratis gebruik fitnessruimte