Open Trainingen

 

Sponsor OTC III

Meer dan de basis

Zit de gewenste datum er niet bij? Klik hier om een bericht achter te laten. Wij informeren u wanneer er een nieuwe cursus wordt ingepland.  

OTC III: Operatieve fractuurbehandeling – More than Basic De OTC traumacursus III is een vervolg op OTC traumacursus II: operatieve fractuurbehandeling “Basic” en is met name bedoeld voor ouderejaars AIOS chirurgie en orthopedie. De cursus is als advanced course erkend voor differentianten. Er kan deelgenomen worden aan de OTC traumacursus III “More than Basic” zonder dat de OTC traumacursus II ”Basic “ is gevolgd. De cursus bestaat uit een combinatie van voordrachten, workshops en interactief onderwijs. De focus van de cursus ligt op de complexere alledaagse problemen, peri-articulaire fracturen, weke delen letsels, hand- en voetletsels en vaardigheden die van pas komen in de dienst. In OTC cursus III komen de complexere fracturen aan bod, evenals enkele frequent voorkomende ‘alledaagse’ letsels. Naast voordrachten (kennisoverdracht) ligt het accent op interactief onderwijs (inzicht verkrijgen in diverse behandelingsaspecten) en workshops (vaardigheden). In de interactieve onderwijssessies worden bijvoorbeeld reële traumacasussen door de cursisten zelf opgelost in teamverband met daarbij op elke tien cursisten minimaal twee coaches. Dezelfde intensieve begeleiding is aanwezig tijden de ‘hands-on’ workshops, waarbij de handvaardigheid bij gebruik van intramedullaire implantaten, platen/schroeven en fixateur externe worden getraind.

Door wie

De traumacursus OTC wordt gegeven door ervaren en enthousiaste medisch specialisten waaronder orthopaedisch chirurgen en trauma chirurgen. Daarbij worden bij de diverse workshops practische adviezen gegeven door gipsverbandmeesters uit diverse klinieken.

Voor wie

AIOS chirurgie en orthopedie in het derde t/m het zesde jaar van de opleiding. 

Accreditatie

OTC III Operatieve fractuurbehandeling is geaccrediteerd bij de:

 • Accreditatie Nederlandse Vereniging voor Heelkunde (NVvH) – 15 punten
 • Accreditatie Nederlandse Orthopaedische Vereniging (NOV) – 14 punten

Inhoud

De opleiding bestaat uit lezingen, workshops en demonstraties.

 • Intra-articulaire fracturen
 • Weke delen letsels
 • Damage control orthopaedicis/surgery
 • Clavicula fracturen
 • Proximale humerus fracturen
 • Distale humerus fracturen
 • Handletsels

15

NVvH

14

NOV

Inhoud

De opleiding bestaat uit lezingen, workshops en demonstraties.

 • Distale femur fracturen
 • Tibiaplateau fracturen
 • Pilon fracturen
 • Voetletsels
 • Non-union

Tijden

Dag 1:

Ontvangst vanaf 7:45 uur
8:15 – 17:00 uur
Aansluitend diner: 18:00 – 21:00 uur
Avondpresentatie: 21:00 – 22:00 uur

Spreker is nog onbekend.

Dag 2:

Ontvangst vanaf 7:45 uur
8:00 – 16:15 uur

Kosten

€565,00 per persoon Vrijgesteld van BTW.
(€795,- voor specialisten)

Inclusief koffie, thee en frisdranken, versnaperingen, luxe lunch, cursusmateriaal en certificering.
Inclusief diner direct na afloop van de eerste cursusdag.

Emergency Medical School in Uden

De cursussen van OTC Nederland worden georganiseerd en gehouden op de locatie van Emergency Medical School in Uden. EMSchool beschikt over een eigen oefenlocatie met vijf les- en scenariolokalen. De leslokalen beschikken over de modernste faciliteiten zoals grote televisieschermen waarop de presentatie op groot formaat kan worden gepresenteerd. De leslokalen beschikken over fijne stoelen en verrijdbare tafels waardoor het leslokaal volledig aan de cursus kan worden aangepast. In onze gemeenschappelijke ruimte staat een luxe koffieapparaat met verschillende koffieproducten en een koelkast met frisdranken.

De locatie beschikt over een grote plenaire ruimte voor presentaties en het lesgeven in grote groepen.

Onze locatie is eenvoudig te bereiken met het Openbaar Vervoer. Wij beschikken echter over voldoende eigen parkeerplaatsen voor onze bezoekers.

Bekijk de routeplanner naar onze locatie.

Emergency Medical School
Loopkantstraat 2-E
5405 NB Uden

Lekker lunchen

Rond het middaguur wordt er voor de cursisten een lunch verzorgd met soep, luxe broodjes, warme broodjes, zuivel en fruit. Wij beschikken over een modern koffie apparaat met verse koffiebonen voor koffie, cappuccino en overige koffieproducten. En een koelkast met verschillende soorten frisdrank. Deze dranken zijn onbeperkt en de gehele cursusdag beschikbaar voor onze cursisten.

Heeft u speciale wensen? Eet u vegetarisch, volgt u een dieet of bent u ergens allergisch voor? Geef het door aan onze administratie medewerker zodat wij er rekening mee kunnen houden. 

Gezellig dineren

Direct na afloop van de cursus verzorgen wij een diner bij Van der Valk Hotel Nuland. Dit diner is inclusief om de eerste cursusdag op een informele wijze met elkaar af te sluiten. Van der Valk Hotel Nuland is op een paar minuten afstand rijden van onze locatie. Cursisten die met het Openbaar Vervoer reizen worden door onze organisatie naar het restaurant gebracht.

Heeft u speciale wensen?

Eet u vegetarisch, volgt u een dieet of bent u ergens allergisch voor? Geef het door aan onze administratie medewerker zodat wij er rekening mee kunnen houden. 

Van der Valk Hotel Nuland

Wij bieden onze cursisten de mogelijkheid om bij een meerdaagse cursus gebruik te maken van onze overnachtingsaanbieding bij Van der Valk Nuland. Dit hotel is gelegen op ongeveer 20 minuten van onze locatie. Naast een sfeervol restaurant beschikt dit hotel tevens over een Lounge-Cafe waar het gedurende de avond goed toeven is en waar u naast een drankje ook een eenvoudige maaltijd kunt nuttigen.

Comfort kamer

Ruime, sfeervol ingerichte tweepersoonskamers, voorzien van een eigentijds interieur. De kamers beschikken over moderne faciliteiten en hebben een luxe afwerking. De groots opgezette badkamer is voorzien van een ruime walk-in regenshower en beschikt over een apart toilet. Ook is de kamer voorzien van een royaal bureau, uitermate geschikt voor zakelijke gasten.

 • Twin bedden
 • Flat screen TV
 • Airconditioning
 • Koffie- en theefaciliteiten
 • Gratis Wi-Fi
 • Kluis geschikt voor laptop
 • Gratis parkeergelegenheid
 • Gratis gebruik fitnessruimte